Weekmarkt, themamarkten, braderie en jaarmarkten.

Mogen wij u iets vragen?

Waarschijnlijk gebruikt u een Adblocker die er voor zorgt dat u geen advertenties ziet op hollandsemarkten.nl. Dit vinden wij erg jammer omdat wij u dankzij deze advertenties al jaren lang gratis de handigste en leukste informatie over en op de markt kunnen bieden.

Maakt u daarom alstublieft een uitzondering en schakel de Adblocker voor hollandsemarkten.nl uit.

Hartelijk dank!

Team hollandsemarkten.nl

Hollandse Markten  Paarden- & Dierenmarkten in Nederland
Overzicht paardenmarkten
Grote paarden Kleine paarden

Hier vindt u een overzicht van paardenmarkten in Nederland.
Lees verder...

Paardenmarkt geschiedenis
Men zegt: als men de mens leert kennen, gaat men van de dieren houden. In de vorige eeuw zijn er ziektes uitgebroken die veel markten met dieren de das heeft omgedaan. Langzaam komen kleinvee en grotere dierenmarkten weer op gang en mede door de strengere regels, worden de ziektes buiten de stal gehouden. Dieren hebben vaak een mens als vriend nodig maar vooral de mens heeft een dier als vriend nodig, samenzijn en genieten ook al spreek je niet met elkaar maar begrijpen doe je elkander des te meer... Alle dieren hebben een stimulerende en genezende invloed op de mens. Zij leven samen en zorgen voor liefde en harmonie voor elkander.

Vanaf de mongolen op de Aziatische steppe tot aan de tijd van Babylonië, de Syriër maar ook in de tijd van het oude Egypte leerde men al met het paard omgaan en handelde men in paarden. Wat zou de mensheid zijn zonder het paard? In de landbouw een onbetaalbare kracht... Begin 19e eeuw was het paard niet weg te denken en heeft het edele dier de mens geholpen in de aanloop naar de industriële revolutie. Pas toen kwamen er voertuigen die het zware werk, de pk's ( paardenkrachten) hebben overgenomen van het dier met de vier benen. Het paard, een echte vriend van de mens...
Lees verder...

Paardenmarkten - enorm populair! Naar boven
Nederland is een echt paardenmarkt land, vele markten worden in stand en in ere gehouden zodat deze paarden traditie niet verloren gaat. De edele viervoeter wordt op handen gedragen. De populariteit van de paardenmarkten in Holland is de laatste tijd weer toegenomen. De controle op het paard en haar afkomst beduidend beter geworden. Al vele honderden jaren worden regio paardenmarkten gehouden in Nederland. Tijdens de paardenmarkten worden veel meer voorzieningen getroffen voor het comfort van de paarden. De controle op goede aanvoer en voor de paarden is enorm verbeterd, zo zijn er op alle markten regels gesteld om het paard te voorzien van alle gemakken.

Is er een dierenarts aanwezig om te voorkomen dat een ziek paard wordt aangevoerd. Bij regen of koud weer krijgt onze edele viervoeter een warm dekentje, er is extra hooi, een 'zachte' ondergrond, voldoende water en volop ruimte voor het paard. Kortom de paardenmarkten zijn met de tijd meegegaan en de organisatoren doen er alles aan om voor het paard en voor jou een leuke dag te bezorgen. Misschien staat het paard aan het eind van de dag wel bij jou in de stal! Lees verder...

of bezoek de info Paardenmarkten in Nederland op Markt en Markten


Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        

SPONSORS
 
De lekkerste vis van Nederland - Simonis Vishandel
Mercedes-Benz Den Haag
Evenementenmarkt De Toekomst

Hollandse Markten B.V. ©®™ 1998-2018 - KvK Haaglanden 24449909 - BTW nr. 820275670B01
Nu 322 bezoekers online     28243135 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel gestelde vragen Markt Landelijk Aanmelden Redactie formulier