Weekmarkt, themamarkten, braderie en jaarmarkten.

Mogen wij u iets vragen?

Waarschijnlijk gebruikt u een Adblocker die er voor zorgt dat u geen advertenties ziet op hollandsemarkten.nl. Dit vinden wij erg jammer omdat wij u dankzij deze advertenties al jaren lang gratis de handigste en leukste informatie over en op de markt kunnen bieden.

Maakt u daarom alstublieft een uitzondering en schakel de Adblocker voor hollandsemarkten.nl uit.

Hartelijk dank!

Team hollandsemarkten.nl

Hollandse Markten

De biologische markt op de Brink in Laren, pal voor de St. Jansbasiliek, is een groot succes. De donderdagmarkt trekt wekelijks vele fijnproevers uit de regio. De ondernemers zijn dik tevreden en hopen, met de komst van meer kramen, op een nog grotere toeloop. Het experiment met de biologische markt in Laren mag als geslaagd worden beschouwd. De markt, waarvoor wethouder Maria Klingenberg en LB-fractievoorzitter Ernst Wortel zich hard hebben gemaakt, gaat dus zeker nog even door. De markt telt nu circa acht kramen, maar er zijn meer gegadigden die een plekje willen op de Brink.
Eetmarkt Volgens marktkoopman Wim Steinhamer bestaat er dan ook een grote kans dat de markt in de toekomst wordt uitgebreid: "Het moet een 'leuke eetmarkt' worden met heerlijke biologische kwaliteitsproducten. Het publiek uit de BEL-dorpen reageert in ieder geval positief. We krijgen alleen maar aardige reacties", aldus Wim, die zelf onder andere biologisch brood, verse pasta, diverse soorten olijfolie en azijn, kaas en quiche verkoopt.
Annemiek van den Boom van De Kooihoek uit het Gelderse Laren (Achterhoek) staat wekelijks met schapenproducten op de biologische markt, zoals kaas, vlees, sloffen en vachten. "Wij hebben zelf een boerderij in Laren, maar het Gooise Laren vind ik ook erg mooi. Dit is een prachtige locatie voor een biologische markt. De sfeer hier is echt een beetje Zuid-Europees", aldus Annemiek. De Larense Lisette van der Veer is elke donderdag op de markt te vinden voor haar wekelijkse boodschappen. Ook zij ervaart een bijzondere sfeer tussen de kramen: "Het is hier heel gezellig, de mensen zijn zo aardig. Daarbij zijn de producten altijd vers en onbespoten, dat is een fijn idee en erg lekker."
Vlees en fruit Aan deze sfeer draagt ook de kraam van Raymond Fricke bij. Hier treft de klant onder andere biologische rijst, muesli, linzen en granen en een uitgebreid assortiment met jam, noten, honing, olijfolie en gedroogd fruit. Voor vers biologisch vlees is men bij Natuurslagerij Rob Rijk aan het goede adres en liefhebbers van paddenstoelen kunnen bij Portabella terecht. Verder heeft De Warmonderhof, school voor biologische land- en tuinbouw, een kraam met fruit, groenten en dranken en voor stuk eerlijke boerenkaas kan men naar de kraam van Bolle Bep.
Algemene informatie over deze markt:
 Marktnaam: Biologische markt
 Adres: Voor de St. Jansbaseliek
 Plaats: Laren
 Openingstijd(en): Donderdag van 11.30 tot 17.00 uur.
 Nieuws: Iedere donderdag is voor de Sint Jansbasiliek een biologische boerenmarkt. Met niet alleen groente en fruit, maar ook met honing en kruiden, brood, kaas, vlees en vleeswaren. De Gemeente wil het specifieke biologische karakter van de markt graag behouden. Daarom worden er geen andere waar op de markt toegelaten.
 Bijzonderheden: Biologische markt van Laren trekt bezoekers uit hele regio


Overige markten in Gemeente Laren


 Markten van gemeente: Laren  
   Marktnaam Openingstijden Aantal kramen
   Biologische markt Donderdag van 11.30 tot 17.00 uur. 8
   Plein 1945 Vrijdag 11:30 - 17:00 uur 55

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        
Hollandse Markten B.V. ©®™ 1998-2017 - KvK Haaglanden 24449909 - BTW nr. 820275670B01
Nu 307 bezoekers online     25275909 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel gestelde vragen Markt Landelijk Aanmelden Redactie formulier