Weekmarkt, themamarkten, braderie en jaarmarkten.

Mogen wij u iets vragen?

Waarschijnlijk gebruikt u een Adblocker die er voor zorgt dat u geen advertenties ziet op hollandsemarkten.nl. Dit vinden wij erg jammer omdat wij u dankzij deze advertenties al jaren lang gratis de handigste en leukste informatie over en op de markt kunnen bieden.

Maakt u daarom alstublieft een uitzondering en schakel de Adblocker voor hollandsemarkten.nl uit.

Hartelijk dank!

Team hollandsemarkten.nl

Hollandse Markten

Vlaggetjesdag, Scheveningen

Vlaggetjesdag Scheveningen 2016, wederom een groot succes met elk jaar ruim 200.000 bezoekers!
Vlaggetjesdag elke zomer. In Scheveningen wordt elk jaar, ter ere van de eerste nieuwe haring, vlaggetjesdag gehouden. De Scheveninger is trots op Scheveningen en laat dit horen en zien tijdens dit jaarlijks evenement. In en rond de haven worden tal van activiteiten op touw gezet, nostalgisch en historisch. Aan vlaggetjesdag gaat een lange geschiedenis vooraf. Maar de feestelijkheden rond het begin van de haringvisserij zijn echter nog niet zo oud. Vanaf 1947 heeft Vlaggetjesdag pas een officiële betekenis gekregen. En in 1950 is er ook een Comité Vlaggetjesdag opgericht die de organisatie van Vlaggetjesdag voortaan in handen heeft.

beschermd

Vlaggetjesdag Scheveningen is een evenement dat al jaar in jaar uit de komst van de Hollandse Nieuwe haring aankondigt. Haring, korenwijn, muziek, dans, orkesten, muziekkorpsen, artiesten, oude zeilloggers, miniatuurschepen, demonstraties van allerlei vissoorten, rondvaarten, een haringrace en... natuurlijk sfeervolle markten om te bezoeken! Zo is er altijd een braderie in de 2de binnenhaven en een braderie in de Keizerstraat, niet te vergeten de diverse kramen van en voor goede doelen organisaties en de diverse hobby demonstratie kramen die zich graag op deze dag aan u voorstellen! Op het sfeervolle en gezellige Vlaggetjesdag komt iedereen ogen en oren tekort. Voor jong en oud is dit een ongelooflijk leuk en spannend dagje uit aan de "Haagse" kust. Kijken naar spectaculaire demonstraties van de reddingsbrigade. Meedoen aan Oud-Hollandse kinderspelen. Wellicht een tochtje maken op zee. Diverse schepen van Tall Ship tot vrachtschip zijn weer te bewonderen.

Vlaggetjesdag in Scheveningen

Er wordt een haringrace nagebootst en er zijn twee podia met een divers en spectaculair programma met o.a. optredens van bekende en minder bekende artiesten. Kijken naar wat de Koninklijke Marine allemaal heeft te bieden. Boten bezichtigen. Luisteren naar de taptoe. Oud Hollandse ambachten bekijken. Oude brandweerauto s bezichtigen. Bekende chef koks aan het werk zien. Kennismaken met het Scheveningse Dorp. Even uitblazen op een van de vele terrasjes of een bezoek aan het Scheveningse strand. Kijken naar de paardendemonstraties. Meezingen met shantykoren. Ademloos kijken naar de verschillende klederdrachten, puur Schevenings tafereel. De haringrace vanaf de kade en boulevard meemaken, kortom, een uniek dagje uit! Vlaggetjesdag is een leuke belevenis om te bezoeken. Mis het niet, want elk jaar staat er weer van alles te gebeuren in Scheveningen.
Vlaggetjesdag Scheveningen is een evenement dat gratis toegankelijk is voor iedereen en is tot stand gekomen door bijdragen van de Gemeente Den Haag, sponsoren en donateurs. Daarnaast zijn er in de voorbereiding een 100-tal vrijwilligers werkzaam.

Vlaggetjesdag, traditie en cultuur in Scheveningen! Naar boven

Onderdeel van Vlaggetjesdag is de door de Tram-Stichting georganiseerde rondrit met de oude en historische Blauwe Tram.Meestal gaat de rit van start bij het Centraal Station en eindigde in Scheveningen nabij het Kurhaus. Voor de rit moest een bedrag van 3,00 euro betaald worden. Kinderen tot 13 jaar en ouderen boven de 65 jaar konden tegen gereduceerd tarief mee. Wandelwagens en fietsen kunnen dan gratis meegenomen worden. Vlaggetjesdag in Scheveningen? Mis het niet!

Pagina Markt in de Stevinstraat Scheveningen

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        
Hollandse Markten B.V. ©®™ 1998-2017 - KvK Haaglanden 24449909 - BTW nr. 820275670B01
Nu 223 bezoekers online     25288393 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel gestelde vragen Markt Landelijk Aanmelden Redactie formulier