Weekmarkt, themamarkten, braderie en jaarmarkten.

Mogen wij u iets vragen?

Waarschijnlijk gebruikt u een Adblocker die er voor zorgt dat u geen advertenties ziet op hollandsemarkten.nl. Dit vinden wij erg jammer omdat wij u dankzij deze advertenties al jaren lang gratis de handigste en leukste informatie over en op de markt kunnen bieden.

Maakt u daarom alstublieft een uitzondering en schakel de Adblocker voor hollandsemarkten.nl uit.

Hartelijk dank!

Team hollandsemarkten.nl

Hollandse Markten

Pinkstermarkten 2017
Pinkstermarkt en pinksterevenementen in Nederland!

Pinkstermarkten op zondag 4 juni en traditioneel op 2e pinksterdagmarkten op 5 juni dan zijn er vele rommel en vlooienmarkten tijdens deze Pinkster dagen. Veel volk gaat naar de vele thema markten die Nederland rijk is. De braderie en jaarmarkten zijn dan ook goed vertegenwoordigt en een must om te bezoeken. Pinkstermarkt, de jaarmarkt, kunstmarkt er is echt van alles te doen voor groot en klein.

Al sinds de middeleeuwen worden er voorjaarsfeesten gehouden. Volgens sommige theorieën hebben deze feesten hun wortels in de voorchristelijke voorjaarsriten van de Germanen en Kelten maar ook andere Europese volkeren hebben het ritueel doorgevoerd van het gezamenlijk feesten met eten en drinken.

Luilak of Looilak is een folkloristische viering op de zaterdag voor pinkster evenementen. De viering vindt vooral plaats in West Friesland en in de Hoorn van Noord Holland maar zeker ook in enkele andere Hollandse plaatsen. Met Luilak worden oorspronkelijk langslapers en telaatkomers bespot en luid en duidelijk wakker gemaakt met gepaste grappen en grollen.

Pinksterkrone of pinksterbloem zijn traditie maar ook de soms al eeuwenoude paardenmarkten zoals de Skoattermerke peardenmearkt in het Friese Oudeschoot of de 2e pinksterdag Heenvliet paardenmarkt. Beide markten vol met nostalgie en traditie! Maar Nederland heeft vele sfeervolle Pinkstermarkten, maak uw keus en geniet!

Meestal is het met Pinksteren buiten goed uit te houden en geeft de zon veel warmte. Dat is natuurlijk een perfecte dag voor een Pinkster markt bezoek met familie en vrienden!

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        
Hollandse Markten B.V. ©®™ 1998-2017 - KvK Haaglanden 24449909 - BTW nr. 820275670B01
Nu 224 bezoekers online     25288386 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel gestelde vragen Markt Landelijk Aanmelden Redactie formulier