Weekmarkt, themamarkten, braderie en jaarmarkten.

Mogen wij u iets vragen?

Waarschijnlijk gebruikt u een Adblocker die er voor zorgt dat u geen advertenties ziet op hollandsemarkten.nl. Dit vinden wij erg jammer omdat wij u dankzij deze advertenties al jaren lang gratis de handigste en leukste informatie over en op de markt kunnen bieden.

Maakt u daarom alstublieft een uitzondering en schakel de Adblocker voor hollandsemarkten.nl uit.

Hartelijk dank!

Team hollandsemarkten.nl

Hollandse Markten

Naamloos Normale pagina

Archeologen vinden oude marktplek Groningen


GRONINGEN
- Bij graafwerkzaamheden op de Grote Markt in Groningen zijn archeologen gestuit op een stuk van de oude markt, zoals die bestond voor 1447. Dat maakte de gemeente Groningen maandag bekend.
De Grote Markt werd in 1447 opgehoogd en opnieuw bestraat. Vorige week vonden archeologen bij werkzaamheden ook al een stuk goot.
''Een halve meter daaronder vonden we deze puntgave bestrating'', legt stadsarcheoloog Bert Tuin uit.

Onderzoek

Onderzoek moet nu uitwijzen wanneer de markt is aangelegd. Ook hoopt de gemeente aan monsters van de grond te kunnen zien wat er destijds te koop was op de markt. De vondst wordt in kaart gebracht en daarna opgeruimd.
De graafwerkzaamheden hebben plaats voor de bouw van het Groninger Forum en de herinrichting van een deel van de Grote Markt.
Archeologen verwachten ook bij werkzaamheden op het nabijgelegen Martinikerkhof, waar tussen 800 en 1800 mensen werden begraven, bijzondere vondsten te doen.


Na het vinden van een grote muntenschat en allerlei "wapentuig" ook sporen van een oud markt met puntgave bestrating (foto: Metaaldetector Nieuws)

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        
Hollandse Markten B.V. ©®™ 1998-2017 - KvK Haaglanden 24449909 - BTW nr. 820275670B01
Nu 426 bezoekers online     25285686 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel gestelde vragen Markt Landelijk Aanmelden Redactie formulier